//Kwiatowe desery na patyku już w Polsce

Kwiatowe desery na patyku już w Polsce

Najs Cream z Poznania serwuje lodowe kanapki, gałki w kokosie oraz lody z prawdziwymi kwiatami.

Reklama

Myślicie, że tylko na Bali można zjeść lody w prawdziwym kokosie, ozdobione jadalnymi kwiatami? Mamy dla was dobrą wiadomość! Takie cuda już dotarły do Polski i pozwolą wam poczuć się, jak w tropikach. Wystarczy wybrać się do lodziarni Najs Cream mieszczącej się w Poznaniu. Tam uświadczycie kulinarnych dzieł sztuki w postaci kwiatowych deserów na patyku. Modne ice-pops występują w orzeźwiających smakach, od mango po arbuza, brzoskwinię, jagody. Zamraża się je z bratkami, stokrotką, lawendą i ziołami – sezonowym bukietem polskich roślin. Lodziarnia oferuje również lody z superfoods lub w kolorowym (a nawet czarnym!) wafelku oraz desery w misce z kokosa. Z kolei takie smaki, jak aperol, prosecco czy konopia świetnie sprawdzą się na rozpoczęcie weekendu.

To całkiem nowa inicjatywa, za którą stoją Ewa i Julian, para fanów słodyczy z Poznania. W tym roku utworzyli oni małą manufakturę, w której komponują lody na bazie włoskich składników i tradycyjnych cukierniczych receptur. Tradycję przełamują eksperymentując ze świeżymi ziołami, nasionami, jadalnymi kwiatami, egzotycznymi owocami, alkoholami oraz innymi nietypowymi połączeniami smaków.

 

Czytaj również:  Kolorowe makarony od jednorożca